I made this cake for my daughters baptism party. My 2. cake and I think it went well, although it ended out a little different then I expected. This is about making the cake, with recipes about the fondant figures and the cake and links to others recipes I have used.
Her er så Dåbskagen som jeg lavede til Dagmars barnedåb. Jeg havde overvejet en del, hvad der skulle på kagen og havde tænkt der skulle noget med ahornsblade på den, sådan for at give et canadisk præg. Desværre mislykkedes de fleste af de blade jeg lavde, så de endet med de kom til at ligge ved siden af.
Derudover tænkte jeg at nogle små dyr og roser kunne være en god ide til kagen, så kiggede rundt på nettet og fandt en vejledning til nemme roser og dyr. Roserne fandt jeg en video til på en blog, hvor der ikke skal bruges alle mulige værktøjer. Så her er den hvis nogen skulle være interesseret.
Fondant Roses - TheCakeEccentric
Det kræver lige lidt øvelse at lave de roser og jeg fik hvis også lige lavet fondanten lidt for tør, men der skulle gerne være god mulighed for at få øvet igen.Ormen er ganske nem at lave. Der skal bare trilles små kugler som sættes sammen med vand. Vejlidningen kan findes her.
Siden som jeg brugte til ormen, havde også en henvisning til at lave en bi, men jeg fandt en side hvor de var gået mere i detaljer, som jeg synes var bedre til at hjælpe på vej med at lave bien og det kan findes her. Der var også gode vejledninger til mange andre dyr, som måske kunne prøves.
Jeg lavede figurene et par dage i forvejen og fandt ud af, da jeg skulle pynte at de faktisk fylder en del på kagen, så måtte lave lidt om og korte ormen lidt af.
Efter fondanten er det næste trin at få lavet fyldet.
Det blev til to slags fyld i kagen. To lag med bærfyld og et lags chokolade fyld og med brunkage bunde imellem. Se opskrifterne på fyld her. Efter det havde hvilet natten over var kagen klar til at blive lagt sammen.
Det kræver lige en del øvelse, at få delt sådan en brunkage til lagkagebunde, men forhåbentligt kommer det til at gå bedre og ellers må jeg jo ønske mig noget udstyr :D
Derefter en opsmøring af kagen for at holde frugtsyren fra fondanten. Opskriften findes på KageMor.
Efter kagen har hvilet, så kom fondanten på. Jeg lavede en lille "pakke" til at sætte på toppen, da jeg ikke synes jeg kunne få tingene til at være der hvis den skulle være plan, men det gjorde også kagen ret smart.
Så var den bare klar til at hvile natten over og serveres til eftermiddagskaffen til barnedåben.
Den blev ikke lige helt som jeg havde forventet, men der skal lige øves lidt i at ligge fondant over kagen, samt få Royal Icing til at se ordentligt ud, sådan med at få det jævnt og så også at skrive med det.
Men erfarede også at der var rigeligt i denne kage til 20 mennesker, så kan nøjes med halv størrelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar