fredag den 6. august 2010

Førstehåndsindtryk af New York

Så skulle vi ind til byen.. Nu er det sådan, at vi faktisk bor i New Jersey. Lige en bette fejl ved valg af hotel, men så det jo godt der findes offentlige transportmidler.

Vi havde aften inden kigget lidt på det og kunne se, at airtrain fører til en station med forbindelse videre. Så vi tog shufflebussen til airtrain og tog til endestation.


Vi smalede lidt togplaner og tænkte vi var klar til at købe biletter til New York stationen, der kom vi så på andre tanker...den kostede så 15 $ pr person. Det kunne vi godt regne samme ville blive en udgift på omkring 1000 kr.
Men heldigvis snakkede vi med en af de mange personale der er til at hjælpe og hun fortalte, at hvis vi tog til Terminal C, kunne vi tage en bus til Newark station og derfra tage tog ind til NewYork, hvor bussen var til en pris på 1,5 $. Hvilket bliver til en udgift på 100 kr. En markant forskel... Så vi kom afsted ind mod byen.

Vi besluttede, at tage til Empire State Building i dag, da toget stoppede der og vi allerede havde brugt en del af dage på transport. Meeen det var jo ved at være frokosttid, så vi ville lige snuppe lidt mad først.

Vi havde ikke gået længe før vi så et tilbud på tre retters menu til 10 $ per person, det er ca. 55kr... billigt billigt:)
Så vi kom hurtigt frem til, at der skulle vi ind. Indenfor blev vi hurtigt mødt af en mand i jakkesæt, som bød os velkommen, men før vi kunne gå ind, skulle vi lige vise ID.
Han førte os ind til et fint bord i midten af lokalet med musik, hvor vi fik nogle dejlige bløde stole med hjul. Herfra var der god udsigt til de dansende. Der kom hurtigt en tjenerinde og tilbød drikkevarer og med menukort.
Der var egentlig generelt meget kvindeligt personale derinde.
Belysningen var godt nok lidt dunkel, men maden var ganske fin og et fund til de penge. Stedet virkede også ganske atraktivt, for mens vi sad derinde, kom der mange mandlige gæster, som fik fin behandling.


Vi kom af med ca. 200 kr, hvilket jo er fint for tre gode rette og to sodavand, samt da vi gik ud fik vi et kort så vi en anden gang kan få to gange frokost til 10 $.


Derefter ville vi op i Empire State Building. Her er vi i forhalen.


Der var lige lidt kø til, at komme derop, men det var hurtigt overstået og vi fik købt nogle New York City Pass, lignende dem vi købte i Toronto, så vi kan komme ud og se lidt ting.


Efter lidt mere kø kom vi med elevatoren 86 etager op og så var det bare med at nyde udsigten. Vi fik også nogle små højtalere, så vi kunne høre noget historie og bygningen og omkring hvad vi kunne se i de forskellige retninger.


Panoramabillede fra EPSB


Der kunne ses langt herfra en af verdens højeste bygninger og her kan man lige skimme Centrale Park bag de høje bygninger i midten af billedet.

Den er bygget mellem 1930 og 1930 og det tog kun 14 måneder, at bygge den 86 etager høje bygning. Dog blev den et par centimener lavere end beregnet, da de nederste etager åbenbart synkede lidt sammen under vægten af de andre etager, da den blev bygget!


Den var i ca. 40 New Yorks højeste bygning, men blev overgået af World Trade Center, men efter 9. september 2001, blev den igen den højeste i New York. Her på billedet ldit til højre for midten, kan det ses hvor tårnene stod.


Efter vi havde været deroppe, gik vi en tur gennem gaderne og var lige omkring bibeloteket og kigge, som var en imponerende bygning.


Vi drejede lige ned af en gade, som viste sig, at være juvelgade, for der var ekstrem mange guld og diamand butikker. Og gaden hed så også "Diamand Jewelry Way".


Så stod vi lige pludslig på Time Square... Der var bare trafik, mennesker og reklamer :)


Efter lidt butik kiggerri, tog vi turen hjemad og selvom klokken var 19.30 var toget fyldt op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar